TOMMY OG TANNE
Tommy og Tanne er den tredje, selvstændige biografiske fortælling om en af Danmarkshistoriens store slægter. I 2014 tog vi afsked med krigeren, eventyreren og aristokraten Wilhelm Dinesen i tobindsværket Kaptajn Dinesen. Nu handler det om hans to børn, Thomas Dinesen og storesøsteren Karen ”Tanne” Blixen.

♥♥♥♥♥♥ ”Forfatteren fortsætter sin flotte biografi om Wilhelm Dinesen. En dramatisk og bevægende bog om Karen Blixens pagt med Thomas Dinesen.” POLITIKEN
★★★★★ “Tom Buk-Swienty leverer en flot og flydende fortælling om en usårlig helt … bevægende og medrivende.” KRISTELIGT DAGBLAD
KAPTAJN DINESEN - TIL DØDEN OS SKILLER
Kaptajn Dinesen - Til døden os skiller er andet selvstændige bind af Tom Buk-Swientys biografi om Karen Blixens eventyrlige far, Wilhelm Dinesen (1845-95)
Det er de store eventyrs tid for kaptajn Dinesen. Han er på vej ind i det amerikanske vildnis, hvor han som pelsjæger omgiver af indianere søger heling efter ungdomsårenes krigsoplevelse. To år senere kaldes Dinesen hjem til familien i Danmark, men snart hvirvles han ind den russisk-tyrkiske krig, 1877-78. Det efterlader ham i et sjæleligt mørke.
Med den 24-årige Ingeborg Westenholz vender lyset tilbage, og efter en intens kurtisering flytter det nygifte par til Rungstedlund, hvor de stifter familie. Men under den glansfulde overflade kæmper kaptajnen en stadig mere desperat kamp mod sine indre dæmoner.

♥♥♥♥♥♥  “Over tusind sider – ikke en side for meget.”  POLITIKEN
★★★★★★  “Det er en fryd at rejse med ind i [kaptajnens] forunderlige univers.”  BERLINGSKE
“Det er medrivende læsning … Så elementært spændende som nogen thriller.”   WEEKENDAVISEN
“Fantastisk historiefortælling.” KRISTELIGT DAGBLAD

KAPTAJN DINESEN – ILD OG BLOD
Kaptajn Dinesen – Ild og blod er en stor biografisk fortælling om den aristokratiske eventyrer, kriger, jæger, politiker og forfatter Wilhelm Dinesen (1845-95). Dinesen var i sin samtid kendt som ”Kaptajn Dinesen”. I dag er han bedst kendt som Karen Blixens far. Men kaptajnen fortjener i den grad sin egen plads i historien. Det var ikke fra fremmede, at hans verdensberømte datter fik sin eventyrlyst og fortælleglæde. Kaptajn Dinesens eget liv havde, som det fremgår af Tom Buk-Swientys biografi, selv karakter af en fantastisk fortælling..

★★★★★ ”Årets biografi”JYSKE MEDIER
★★★★★ ”Mageløst fortæller talent”BERLINGSKE
♥♥♥♥♥ "En fantastisk fortælling" POLITIKEN
”Man er underholdt for alle pengene"INFORMATION

Kaptajn Dinesen, Bind 2, som er planlagt til udgivelse i 2014, åbner på en stille flod i Wisconsin. Dinesen har lagt vand mellem sig selv og de europæiske slagmarker. Han skal have krigens vanvid på afstand. To år senere er han hjemme igen, nu på frierfødder og på vej til en borgerlig tilværelse med familie og karriere.

Bind 1 er udkommet den. 20. september 2013

1864 I BILLEDER
Tom Buk-Swienty afslutter sin trilogi om krigen i 1864 med denne store billedbog, der er en rigt illustreret fortælling om den skæbnesvangre dansk-tyske krig i 1864. Krigens historie rulles op i korte kapitler og billedtekster. Bogen kan læses som individuelt værk, men for de særligt interesserede er den et berigende supplement til forfatterens to øvrige prisbelønnede dokumentariske værker om 1864, Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als.
Krigens billeder har præget vores kollektive forståelse af 1864 dybere end selv de mest ordrige beskrivelser. Derfor er de vigtige. Og der blev malet, tegnet, skitseret og fotograferet tusinder af billeder af krigen. De bedste er samlet her, flere er sjældent set før. Billederne viser både krigens gru og hverdagen i felten, men de fortæller også en afslørende historie om, hvordan vi gerne har villet huske krigen – og se os selv.

★★★★★ "Et smukt minde over de danske soldater" –Jyllands Posten
♥♥♥♥♥ "En billedbog til sofabordet" –Politiken
★★★★★ "Inspirerende indgang til 1864 bøgerne" –Jydske Vestkysten
"En kærkommen tilføjelse til Buk-Swientys to øvrige bøger" –Kristeligt Dagblad


DOMMEDAG ALS
Klokken to om natten den 29. juni 1864 glider 160 robåde med prøjsiske tropper om bord ud på det spejlblanke sund med kurs mod Als, hvor den danske hær befinder sig. Bådene er den første bølge i et spektakulært overraskelsesangreb. Da de er halvvejs ude på sundet, opdager danskerne dem. Det afgørende slag i krigen 1864 kan begynde.
Dommedag Als er en medrivende dokumentarisk fortælling om det blodige slag på Als, der afgjorde krigen, og om seks nervepirrende måneder, hvor Danmarks eksistens stod på spil. Under heftige kampe flygtede den danske hær til Fyn. I København, der i al hast blev befæstet, udbrød panik. Ville Danmark gå under?
Bogen er et selvstændigt værk om Danmarks nærdødsoplevelse, men kan også læses som en efterfølger den prisbelønnede bestseller Slagtebænk Dybbøl om [den første del af krigen 1864 frem til] slaget ved Dybbøl den 18. april. Dommedag Als starter, hvor denne bog slutter.
De to værker er en fortælling om krig og fred, en beretning, der på dansk side starter med fatal selvovervurdering og ender i et morads af tab og smerte.

★★★★★★ "Imminent fængende historiefortæller" –Jyllands Posten
♥♥♥♥♥♥ "Litterær sejr" –Politiken
★★★★★ "Historieskrivning af høj karat" –Berlingske Tidende
"En imponerende flot fortælling" –Weekendavisen

SLAGTEBÆNK DYBBØL
I ugevis regner granater ned over Dybbøl, hvor den danske hær ligger forskanset og i skyttegrave. Stillingen skal holdes, koste hvad det vil, lyder ordren fra København. Få hundrede meter fra danskerne står en overlegen prøjsisk hær parat til angreb.
En smuk forårsmorgen tier kanonerne pludselig. De, som overlever dagen, husker det som øjeblikket før ragnarok. Så lyder kommandoråb. Titusinder af soldater myldrer frem. Et inferno af kugler og granater sønderriver stilheden. Slaget ved Dybbøl den 18. april 1864 er i gang.
Slagtebænk Dybbøl er en medrivende, dokumentarisk beretning om Danmarks krig mod to tyske stormagter, Prøjsen og Østrig i 1864 – om vejen til Dybbøl og om det politiske spil i København og Berlin under krigen. Men først og fremmest er det en fortælling om de soldater, officerer, feltlæger og krigskorrespondenter, der oplevede krigen og det blodige slag den 18. april 1864.

★★★★★ "Medrivende fortællerstil og klare, kontante analyser" –Berlingske Tidende
★★★★★ "Dette er levende fortalt historie" –Jyllands-Posten
"Så levende, som det aldrig er blevet fortalt. Man sluger Slagtebænk Dybbøl." –Politiken
"Et mesterværk, skrevet af en mand med sproget i sin hule hånd" –Information
"Original og medrivende" –Weekendavisen


DET SIDSTE HUS PÅ PRÆRIEN
og andre fortællinger fra Amerika

Alle 50 stater. Det er mit kontor. Hele Amerika, sådan beskrev Tom Buk-Swienty sit job som USA korrespondent for Weekendavisen—et job han bestred fra1996 til 2005.
New York var basen, men Tom Buk-Swienty var konstant på reportageture rundt i det store land.
Det kom til udtryk i bogen ”Amerika Maxima”, et road trip gennem Clintons USA fra øst til vest og tilbage igen, og her er så efterfølgeren, hvor man kan sætte sig i lænestolen og bliver både informeret og underholdt, mens Tom Buk-Swienty viser rundt i den nation, han holder så meget af og introducerer sin læser til de mange stemmer og holdninger landet rummer fra Berkeleys venstreintellektuelle, Kansas’ højrereligiøse fundamentalister, Vermonts økosocialister til frihedselskende cowboys i Nevada og hele registret ind i mellem.
Det sidste hus på prærien tager således sin læser med dybt ind i den nation, der fortsat udgør verdens eneste supermagt, og som på godt of ondt så ofte sætter dagsordenen i international politik.

"Reportagen flyder så levende, at man føler, at man er med på rejsen" - –Weekendavisen
DEN IDEELLE AMERIKANER
En biografi om journalisten, reformisten og fotografen Jacob A. Riis

Første fuldstændige biografi om den legendariske dansk-amerikaner Jacob A. Riis, som i 1870 slog sig ned i New York. Baseret på aldrig tidligere benyttede kilder fortælles både en dramatisk udvandrerhistorie og en storslået kærlighedsberetning og et stykke fascinerende pressehistorie, der tager sin begyndelse i den isolerede og forblæste marskby Ribe i midten af 18800-tallet og kulminerer i den eksplosivt voksende verdensby New York ved århundredets afslutning.

Jacob A. Riis havde en klar og stædig vision samt en drøm om at skabe et bedre samfund. Han oplevede selv immigrantens ubarmhjertige vilkår de første år, hvor han levede et rakkerliv og flere gange var ved at bukke under af sult. På trods af at syntes at have haft alle odds imod sig, lykkedes det dog for Riis at blive en af New York Citys mest indflydelsesrige journalister med sine nærgående reportager fra slummet og lejekasernerne på Manhattan. En særlig gennemslagskraft havde Riis’ bog How the Other Half Lives fra 1890, der også på grund af Riis’ chokerende fotos, blev en amerikansk klassiker. Præsident Theodore Roosevelt kaldte sin gode ven Riis for en ’ideel amerikaner’.

★★★★★ "Den mest spændende og læseværdige historiske biografi i lange tider" –Berlingske Tidende
"Et brag af en bog" –Jyllands-Posten
"Spændende og bevægende, velredigeret, velresearchet" –Weekendavisen

AMERIKA MAXIMA
Et dansk road trip gennem Clintons USA

Dybt i den amerikanske sjæl ligger driften mod bevægelse, mod de endeløse veje og de åbne horisonter. De første pionerer og de senere bølger af immigranter fra Europa foretog alle den store rejse over havet til Guds eget land; i en ustoppelig søgen efter lykken åbnede nybyggerne med deres legendariske karavaner af prærieskonnerter og bygningen af den transkontinentale jernbane landet mod vest. Med bilens opfindelse og det udbyggede vejnet blev rastløsheden en del af den moderne verden, og Det Store Road Trip fik sin helt specielle plads i amerikansk litteratur, musik, film – og enhver amerikansk families drømme. Et road trip i Jack Kerouacs og filmen Thelma and Louises ånd er som en pilgrimsrejse: Sådan et må man foretage mindst én gang i sit liv.
Med sin kone Annette, sin fireårige søn Alexander, og det til lejligheden hyrede køretøj Nissan Maxima, foretager Tom Buk-Swienty, daværende USA korrespondent for Weekendavisen, netop sådan en pilgrimsrejse gennem myternes og realiteternes Amerika.

"En fornøjelse at være i selskab med Buk-Swienty" –Jyllands-Posten
"Den måske bedste introduktion til nutidens USA, man kan få på dansk" –Aktuelt